SAGA: Tips & Trics – 2

29 Mar 2012 | Programe | 4 comentarii5061 vizualizari

tips1Ştiaţi că…

Puteți verifica istoricul operațiilor efectuate pe un document?

În SAGA, în toate tabelele în care se operează date, apăsarea tastei “INS” (“Insert”) de pe tastatură, va duce la apariția unui ecran ce va conține istoricul operațiilor efectuate asupra acelui document (adăugare, modificare, validare, de-validare). Acesta este foarte util în mediul multi-utilizator, putându-se verifica simplu de tot ce operații a efectuat utilizatorul asupra documentului.

Puteți decide dacă SAGA va face salvări automate sau nu

AVERTISMENT! Această opțiune se recomandă numai dacă utilizatorul știe exact ce face sau de către administratorii de rețea, altfel nu vă recomandăm să o utilizați.

Dacă nu se dorește salvarea automată a datelor la intervalul prestabilit în ecranul “Întreținere BD” și se dorește ca SAGA să nu mai facă verificarea intervalului în vederea salvării datelor, atunci în ecranul “Întreținere BD”, pagina “General”, la câmpul “Salvarea automată a bazelor de date” se poate completa cu 99. Această facilitate se utilizează mai ales în lucrul în rețea sau acolo unde există un administrator al bazei de date sau al rețelei ce va efectua salvările bazelor de date.

Puteți copia documente de intrare sau ieșire cu detalii cu tot?

În ecranele cu detalii (de ex. "Intrări", "Ieșiri"), în cazul în care se ține apăsată tasta <ALT> la click pe butonul "Copiază" din tabelul superior, se va copia tot documentul (inclusiv detaliile). Apăsarea butonului “Lipire” va duce la generarea unui document, copie exactă a celui copiat, inclusiv partea de detalii. Fără a ține apăsată tasta ALT copierea se va face numai pentru linia pe care sunteți poziționați în momentul apăsării. În ecranul “Articole contabile”, articolele contabile compuse nu pot fi copiate.

SAGA poate completa denumire și adresa unui terț, în mod automat?

Și asta într-un mod extrem de simplu. Aveți nevoie ca PC-ul pe care este instalat SAGA să aibe conexiune la internet și SAGA să aibe drepturi de acces la internet dacă există vre-un firewall activ.

Și iată cum se pot completa informațiile: când se introduce un furnizor sau client nou, completați  doar codul fiscal si apăsați butonul "Verificare". Celelalte informații, denumire, adresă vor fi preluate automat. Atenție însă: eliminați diacriticele din denumire. Mai ales dacă depuneți D394, unde diacriticele dau eroare la validarea declarației.

4 comentarii

  1. Referitor la prima problema, as vrea sa stiu mai exact, cum se procedeaza pentru a vizualiza istoricul operatiilor efectuate asupra unui document?
    Am incercat si nu imi apare nimic…

  2. Foarte buna idee acest “Tips & Trics”.
    O singura problema am cu partea de completare automata la parteneri, adica daca se introduce doar codul fiscal, desi se preia la denumirea unitatii, in plan de cont nu se preia denumirea, doar daca se apasa pe “modific” si apoi “salvez”.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *